Geef ook meer muziekles in de klas!

Deze cursus is ontworpen voor groepsleerkrachten in het basisonderwijs. Het doel is om de drempel voor het geven van muziekles te verlagen. Door middel van twee interactieve bijeenkomsten kunnen we ervaring, kennis en ideeën uitwisselen over muziekonderwijs en bied ik hulp bij persoonlijke ontwikkeling in het vak muziek.

In de eerste bijeenkomst ligt de focus op het opdoen van kennis en ideeën over muziekonderwijs. De tweede bijeenkomst staat in het teken van uitvoering en opdoen van ervaring. Na deze twee bijeenkomsten maak ik met elke deelnemer een persoonlijke afspraak om langs te komen in de klas tijdens een muziekles.

Wanneer?
Volgende cursus wordt begin schooljaar 2022/2023 verwacht.

Voorgaande cursussen:

Voorjaar 2021
22 april 2021: 15.30 – 17.00
11 mei 2021: 15:30 – 17.00

Reacties van deelnemers

Ik vond het superleuk om jouw workshop te volgen. Ik vind het fijn dat je mij leuke en praktische tips hebt gegeven voor de muzieklessen. Top dat je deze informatie ook helemaal hebt uitgewerkt in de leeromgeving en dat je de PowerPoints met de alle informatie hebt gedeeld. Dit maakt het voor mij een stuk makkelijker om deze oefeningen met de klas te kunnen uitvoeren. Leuk om te zien hoe je op een simpele manier ontzettend leuke muziek-opdrachten voor de leerlingen hebt bedacht. Ik heb fijne handvatten gekregen om mijn muzieklessen op school op te starten, en hopelijk gaat mijn fantasie daarna vanzelf de vrije loop!
– Fleur