Muziekdocent met het doel muziek weer op te laten leven in het basisonderwijs.

In de zomer van 2020 werd ik gedwongen om thuis te zitten en zoveel mogelijk binnen te blijven. Ik besefte mij toen pas echt hoe moeilijk ik het vind om stil te zitten en weinig te doen. Mijn hoofd begon overuren te draaien en de ideeën kwamen razendsnel in mij op: het is tijd om mijn bedrijf na 7 jaar eens écht een goede boost te geven!

Ik vond mijn passie.

In 2013 stapte ik al de kamer van koophandel uit als eigenaar van mijn eigen bedrijf. Ik gaf gitaarlessen aan huis en was nu weer een stapje verder in mijn wil om zelfstandig ondernemer te worden. Toch duurde het even voor ik verdere stappen ondernam. Het was nu een hobby van me en ik zag veel vraagtekens voor me: hoe nu verder? Ik wilde meer, dat wist ik al heel snel, en het moest ook professioneler. Ik koos daarom voor een studie in de richting van muziek. Ik begon aan creatieve therapie, maar besefte op dat moment pas écht dat ik muziek als doel wilde inzetten en niet als middel. Pas toen kwam datgene op mijn pad wat ik daarvoor had gemeden: het conservatorium. Ik was bang dat muziek te veel ‘moeten’ zou worden en dat mijn plezier in muziek maken zou verdwijnen. Het tegenovergestelde was waar: ik vond mijn passie.

De kennis die ik opdeed zorgde ervoor dat muziek een samenspel werd van klanken, geluiden en noten, die samen dat éne mooie stuk vormen waar je zo van kunt genieten.

En daar begon ik, in 2016, aan de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Van muziek genieten kon ik al heel lang, maar hoe meer ik leerde over de muziek, hoe gerichter ik kon luisteren. Je hoort zoveel meer dan alleen de muziek in zijn geheel: het wordt en verzameling aan klanken.

De opleiding Docent Muziek die ik volgde, gaf mij een breed gebied om in te werken. Ik werd opgeleid tot uitvoerend muzikant, dirigent én muziekdocent. Ik heb het meest genoten van alle vakken, cursussen en workshops die ik kreeg die te maken hadden met het worden van muziekdocent. Het zijn van docent gaf en geeft mij zoveel voldoening, dat ik wist dat ik hier mijn plekje had gevonden.

Ik geef sinds 2014 al workshops in het basisonderwijs en heb als vakleerkracht altijd geweten dat ik in het basisonderwijs wil lesgeven. De afgelopen jaren ben ik ook werkzaam geweest in het middelbaar onderwijs, maar sinds april 2022 richt ik mij volledig op muziek in het basisonderwijs. Ook geef ik workshops op basisscholen, cursussen aan groepsleerkrachten en breid ik mijn aanbod steeds verder uit!


Mijn doel is muziekonderwijs een gewaardeerde plaats geven in het onderwijs. Sociale cohesie, samenwerken, naar elkaar luisteren en fijne motoriek zijn nog maar een paar begrippen waar muziekonderwijs bij helpt.

Weetjes

Waarom ik heb gekozen voor gitaar:

Het begon bij een optreden vanuit de muziekschool waar mijn zusje les had. Ik zag een groep mensen op Djembé en Didgeridoo. Ik dacht: dat wil ik ook! Dit waren natuurlijk geen instrumenten die wij zomaar in huis hadden staan. Mijn vader had wél nog een gitaar in huis waar hij les op had. Een week later had ik mijn eerste gitaarles.

Mijn grootste hobby:

Ik houd van tuinieren. Ik ben dan ook trots op mijn eigen moestuin. Alles wat ik daarin groei en op mijn bord terecht komt waardeer ik dan ook enorm. Van de slakken wordt ik gek. Het voelt alsof zij soms meer uit mijn tuin eten dan ikzelf doe.

Mijn favoriete kunstenaar:

Anton Pieck!
Ik ben een groot Efteling-fan en ga daar dan ook het liefste meerdere keren per jaar heen.